Zonnepanelen

Eigen stroom opwekken 

We voeren een technische opname uit en ontwerpen de installatie zo dat we een goed rendement kunnen garanderen. We bekijken samen met de club wat er mogelijk is en waar behoefte aan is. Ook laten we een constructieve berekening uitvoeren om zeker te weten dat het dak geschikt is voor zonnepanelen.

We werken uitsluitend met producten en materialen van hoge kwaliteit en specialisten die beschikken over de nodige certificeringen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Onze installaties voldoen aan Scope 12, VCA, NEN 3140 en NEN1010. Zo weten we zeker dat de clubs zonder problemen op zonne-energie blijven draaien en kunnen we onze monitorings- en beheerservice bieden. Sportief Opgewekt is erkend installateur van zonnestroom-installaties volgens de Stichting Kwaliteit voor Installaties Nederland.

 

Vraag & antwoord uit de praktijk

 • De gemeente is eigenaar van het pand, maar wij betalen de stroomrekening, hoe regelen wij dit met zonnepanelen?

  Wanneer de gemeente eigenaar van het pand is, kun je bij het plaatsen van zonnepanelen het recht van opstal vestigen. Daarbij krijg je toestemming van de eigenaar van het pand. De installatie en het rendement blijven dan van de club.. Sportief Opgewekt regelt dit voor de club met de gemeente. 

 • De salderingsregeling wordt afgebouwd dus zonnepanelen zijn vast niet meer rendabel voor onze club...

  Logische gedachte! Echter, het gebruiksprofiel van de accommodatie bepaalt in hoeverre de stroom voor eigen gebruik wordt ingezet. Dit deel van de opwek is en blijft rendabel. Je hoeft die stroom immers niet te kopen. Voor de kilowatturen die zelf niet gebruikt verandert de vergoeding inderdaad. We maken graag voor je inzichtelijk hoeveel panelen je rendabel op je clubhuis kunt leggen.

 • We willen het grote dak van ons clubhuis helemaal vol leggen met zonnepanelen en de stroom verkopen om de clubkas te spekken, Kan dit?

  Leuk idee! Laten we samen eerst bekijken of de aansluiting op de club zwaar genoeg is om alle opgewekte stroom terug te voeden in het net. Daarnaast moeten we rekenen of de vergoeding op weegt tegen de investering. Wellicht is subsidie hier de sleutel tot succes.

   

   

Benieuwd naar onze duurzame oplossingen voor jouw club?