Ledveldverlichting

Energie besparen is de eerste logische stap bij verduurzamen. Aangezien niet iedereen overdag kan sporten, gaat ’s avonds de veldverlichting aan. Dit stroomverbruik vormt een groot deel van de energierekening van de sportclubs en is drastisch te verlagen door over te stappen op sport specifieke ledverlichting.

Vraag & antwoord uit de praktijk

  • Wij tafeltennissen op hoog niveau onder heel veel tl-lampen die niet alleen bij wedstrijden, maar ook met de training allemaal aangaan. Hoe beperken wij ons stroomverbruik?

    Jullie kunnen het stroomverbruik beperken door over te schakelen op dimbare led armaturen die je in zones kunt schakelen. We stemmen de verlichting af op de door de bond voorgeschreven lichtnormen. Je bent dus bij het vervangen van de verlichting verzekert van genoeg licht op je tafeltennistafel en verbruikt nooit meer stroom dan strikt noodzakelijk.

  • Ons tennispark ligt in een woonwijk, de buren maken zich zorgen over ons plan om ledbaanverlichting te installeren.

    Beter een goede buur dan een verre vriend. Voordat we samen bepalen welke verlichting er geïnstalleerd gaat worden stellen we een lichthinderplan op, dat we op een inspraakavond aan de buurtbewoners kunnen toelichten.

  • Wij willen van ons trainingsveld een wedstrijdveld met kunstgras maken. De huidige lichtmasten langs dit veld zijn 40 jaar oud. Wat betekent dit voor de ledveldverlichting?

    Een wedstrijdveld vraagt om een andere lichtsterkte dan een trainingsveld. Bovendien heb je er meestal meer masten voor nodig. Met onze lichtenigeers stellen we graag op locatie een lichtplan op waarbij we meteen kijken naar de kwaliteit van de huidige masten, de kabelrouting en het schakelsysteem. Pas als de club de feiten helder heeft kan zij tot een gedegen beslissing komen.

Benieuwd naar onze duurzame oplossingen voor jouw club?