Sportief Opgewekt team

 

Sportief Opgewekt, onderdeel van Slim Opgewekt, bestaat uit een ambitieus team van collega’s met een duurzame missie. We zijn een ambitieus en creatief bedrijf en houden van nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen. Mede hierdoor werden we eerder ‘Jonge ondernemer’ van het jaar, tweemaal FD Gazelle, finalist ‘Young Startup’, winnaar van de Triodos Hart-Hoofdprijs en winnaar van de Oryx-prijs.

Het team

HR

Karlijn Verhagen

Bewust omgaan met het milieu is iets wat ik van kleins af aan heb meegekregen, omdat wij afval scheiden en zuinig omgaan  met energie. Sindskort woon ik gasloos en ik hoop dat dit binnenkort niet meer bijzonder is.
Sinds ik bij Slim Opgewekt werk ben ik bewuster geworden als het gaat om voedsel, co2 uitstoot en de aanschaf van spullen. Met mijn enthousiasme probeer ik mijn omgeving hierin mee te nemen.

Design / techniek

Nick Hermans

Technologie biedt steeds meer nieuwe mogelijkheden om ons energiebewustzijn niet alleen transparanter, maar vooral ook leuker te maken. En juist de dingen die we leuk vinden, doen we graag. Daarom zet ik me in om interactieve producten te ontwikkelen die elementen van spel, design, techniek en educatie combineren. Zo wordt duurzaamheid toegankelijk en plezierig voor iedereen.

Motivator/ontspanningsmanager

Mojo

Hallo mijn naam is Mojo en ik ben motivator/ontspanningsmanager bij Slim Opgewekt. Elke dag kom ik enthousiast naar het kantoor en draag bij aan de duurzame missie door te zorgen dat mijn collega’s goed in hun vel blijven zitten. Denk aan een rondje door het park, coachingsgesprekken of andere speelse activiteiten die je weer mojoveren om met meer energie weer aan de slag te gaan.

Bewustmaking

Elke Stienissen

‘Ik heb onlangs wat liefs voor de aarde gedaan, namelijk het gras een kusje gegeven” of: ‘Er liggen wel 100 zonneplaneten op het dak!’ Dit soort mooie uitspraken van kinderen die ik tegenkom tijdens mijn werk geeft mij nóg meer plezier in het werk dan ik al heb! Ik ben verantwoordelijk voor het bewustmakingsprogramma over duurzaamheid voor basisscholen en ik ben heel trots op het door ons ontwikkelde Wattsons laboratorium, waarin kinderen opdrachten kunnen doen over duurzaamheid. Het geeft mij altijd veel energie als ik met de kinderen aan de slag ga.

Realisatie

Maarten Weber

Hoe ziet de wereld er over 10, 20 of 50 jaar uit? Dit kan niemand ons vertellen. Feit is dat dit het moment is om ons te richten op duurzame oplossingen, om hiermee het gebruik van de fossiele brandstoffen en hun schadelijke uitwerkingen terug te dringen.
Ik zet mij samen met Slim Opgewekt in om hiervoor de juiste oplossingen te vinden op gebied van energie besparing en energie opwekking. Dit doen we niet alleen op het gebied van techniek, maar ook op het gebied van bewustwording en onderwijs aan de jongeren die hier later mee te maken krijgen, in mijn optiek ligt hier de toekomst. Ik ben blij dat ik hieraan bij kan dragen, want niets doen is geen optie!

Initiatiefnemer

Ricardo te Beest

Ik vind het moeilijk te begrijpen dat we met z’n allen nog onvoldoende vaart maken met verduurzaming. De noodzaak om iets te doen is toch dagelijks zichtbaar. We weten allemaal dat er meer moet gebeuren om de aardbol leefbaar te houden voor toekomstige generaties (onder wie mijn eigen kinderen). De (klimaat)doelen zijn bepaald en de techniek is voorhanden. Namens mezelf en Slim Opgewekt wil ik nieuwe klanten overtuigen dat het helemaal niet ingewikkeld is om nu in actie te komen. Je moet het alleen maar willen!

Realisatie & Beheer

Wouter Radstake

Klimaatverandering is voor iedereen inmiddels een bekende term. Daarom is het tijd voor verandering! Want  “If you change nothing, nothing will change”.

Vroeger begon je met het scheiden van afval en wat korter douchen. Tegenwoordig kan er gelukkig veel meer gebeuren door technische ontwikkelingen zoals LED verlichting, Isolatie, HR-glas en het opwekken van je eigen energie door zonnepanelen. Wat is er nu mooier dan je zowel energieverbruik te verminderen en daarbij ook het klimaat ook te verbeteren. Een Win-win situatie voor iedereen!

 

Initiatiefnemer / relatiemanager

Martin Vreman

Enkele jaren geleden ben ik de nut en noodzaak van verduurzaming steeds meer gaan inzien. Destijds ben ik toegetreden tot het bestuur van Energiecoöperatie Montferland Klimaatneutraal om samen met inwoners, ondernemers en organisaties te kunnen werken aan een klimaatneutrale gemeente. De interesse is met de jaren behoorlijk toegenomen en zo heb ik ook in privé al diverse stappen ten aanzien van verduurzaming gezet. Met Slim Opgewekt heb ik nu ook de mogelijkheid om bij te dragen aan de duurzaamheidsambities van sport, zorg- en onderwijsinstellingen. Leuk en uitdagend om gezamenlijk te streven naar een toekomstwaardige wereld.

ICT

Henri Wolff

Verduurzaming begint vaak al in huis, ik kreeg het mee van mijn ouders en geef het ook zeker mee aan onze kinderen. Afval scheiden, ledlampen gebruiken en zoveel mogelijk de fiets pakken. Ook inspanningen op IT gebied leveren positieve resultaten op. Zo zien we dat dataverkeer en -opslag per jaar met tientallen procenten groeit, terwijl het energieverbruik nagenoeg stabiel blijft. Daarnaast geeft het toepassen van virtualisatie en cloudcomputing mensen de mogelijkheid om vaker thuis te werken, waardoor het forensenverkeer wordt beperkt. Ook IT’ers kunnen een steentje bijdragen.

Oprichter

Rob Wieggers

Duurzaam betekent voor mij ‘geen voorschot nemen op de toekomst’. We moeten zo snel mogelijk af van fossiele brandstoffen. Eigen groene stroom en besparingsmaatregelen leveren scholen flink financieel voordeel op, maar een duurzame oplossing moet ook financieel duurzaam zijn. We mogen de toekomstige generatie niet met onze schulden opzadelen. Dit vraagt om een verantwoorde wijze van investeren en financieren op maat, iets dat ik voor iedere school graag volledig inzichtelijk maak.

Design / techniek / bewustmaking

Sjoerd van der Laan

Al van jongs af aan repareer ik liever een apparaat voordat het zomaar wordt weggegooid. De laatste jaren ben ik steeds bewuster bezig met een duurzamere wereld. Zo maak ik graag gebruik van groene energie en wordt elke kapotte lamp vervangen door een led-exemplaar. Bij Slim Opgewekt focus ik me op productontwerp waarbij ik zo min mogelijk materialen verspil en waarbij we, na de levensduur van een product, rekening houden met het recyclen ervan.

Oprichter

Leonn Sekender

Duurzaamheid ontwikkelt in snel tempo. Deze technieken naar de markt brengen vraagt om een nieuwe manier van ondernemen. Ik streef ernaar constant te leren en met open blik en creatieve geest te kijken naar haalbare oplossingen. Zo creëren we maatschappelijke waarde in combinatie met een duurzaam business model.

Initiatiefnemer / relatiemanager

Evelyne Haas

Gelukkig zijn er volop concrete initiatieven voor vergroening van onze economie en samenleving. Initiatieven die zowel de belasting van het milieu, de afhankelijkheid van fossiele energie en schaarse grondstoffen verminderen, maar ook financieel aantrekkelijk zijn. Vanuit mijn liefde voor de zorg werk ik graag samen met zorginstellingen, zodat ik hen kan ondersteunen in het waarmaken van hun duurzame ambities om op die manier de zorg voor de cliënt nog mooier te maken!

Realisatie

Mark-Jan Donkelaar

Vrijwel alle energie waarover wij op aarde kunnen beschikken komt van de zon, direct of indirect.
Eigenlijk heel logisch dat we deze energie dan ook direct gebruiken met behulp van zonnepanelen.
Heel logisch en heel efficiënt.
Mijn doel is om bij te dragen aan het verwezenlijken van deze logica, door het te doen en aan zoveel mogelijk mensen laten zien hoe we dit doen en waarom we dit doen.

Realisatie

Frank van Kleef

Ik heb elektrotechniek gestudeerd en heb altijd interesse gehad in duurzaamheid. Bij Slim Opgewekt komen deze twee elementen bij elkaar. Na het afronden van mijn stage hier, ondersteun ik nu met veel plezier het team engineering. Zo leer ik in de praktijk hoe je de verschillende technieken zo efficiënt mogelijk toepast en kan ik tegelijk een verschil blijven maken in de strijd tegen klimaatverandering.

Kantoor

Annetta Wattimena

Nu ik bij Slim Opgewekt werk, ben ik me bewust geworden van wat je zelf allemaal bij kunt dragen aan een duurzame wereld. Ik let beter op bij het scheiden van mijn afval en neem mijn eigen tas mee om mijn boodschappen in te doen, wat heel wat plastic tasjes scheelt. Ook bij de aankoop van voeding of bijvoorbeeld schoonmaakproducten let ik op hoe dit zo duurzaam mogelijk kan. Zowel voor het team op kantoor als bij mijzelf thuis.

Heidi Jolink
Financieel administratief medewerker

Heidi Jolink

Verduurzaming, consuminderen en liefde voor de natuur loopt als een rode draad door mijn leven. Het is 5 over 12 en er moet dus NU verduurzaamd worden. Laten we er samen alles aan doen om onze ecologische footprint kleiner te maken en de aarde op een fatsoenlijke manier achter te laten aan onze (klein)kinderen. Met veel plezier zet ik me bij Slim Opgewekt in om NU het verschil te maken!

Design

Majken Nilsson

Met een hart voor duurzaamheid zet ik mij in om de wereld mooier, schoner en beter te maken. Goed design helpt om boodschappen te verhelderen en ik gebruik mijn skills graag om verandering in gang te zetten. Ik zet mij in om ontwerp vraagstukken op te lossen en te vertalen naar een mooi ontwerp. Ik help daarbij mijn team om onze duurzame boodschap op een mooie en heldere manier uit te dragen aan de kinderen, scholen en besturen.

 

Benieuwd naar onze duurzame oplossingen voor jouw club?